BORSÓHÁZ
Nemzetközi Intenzív Terápiás Központ
 
Egyéni állapothoz igazodó, speciális eszközökkel és módszerekkel végzett komplex rehabilitációs és fejlesztő tréningek
 
borsok-1.jpgA Borsóház 2009 óta végzi CP-s (Cerebral paresis), genetikai, születési rendellenességből vagy traumából, balesetből eredő sérült, halmozottan sérült páciensek rehabilitációját önálló terápiás szemlélet és saját fejlesztésű módszer szerint.
 
A Borsóház szakellátása kiterjed a fő rehabilitációs területekre. Komplex, intenzív és szigorú metodikán alapuló programokkal, „Tréningekkel” dolgozunk. Intézményeinkben évente mintegy 500 gyermeket és fiatal felnőttet látunk el egyedi módszertanunk alapján, ami egy holisztikus szemlélet szerint végzett átfogó egészségügyi, pedagógiai és szociális program.
 
 
 
A Borsóházban végzett ellátás a megfelelő egészségügyi, pedagógiai, szociális szakfelügyeleten, és esetgondozáson alapszik. Ebbe beletartoznak a bizonyos szakterületek állapotfelmérő és diagnosztikus vizsgálatai, az ellátás formájának, céljának meghatározása, illetve az ellátás eredményességének követése.
 
Az ellátás előtt meghatározzuk a programokon, kezeléseken, tréningeken szükséges feltételeket, eszközöket és segítünk ezek elérésében, beszerzésében, használatában. Fontos, hogy csak is a teljes körűen előgondozott, felkészített páciensek vesznek részt intenzív tréningjeinken. A módszer kidolgozása során több olyan egészségügyi, pedagógiai és egyéb kellékeket gyűjtöttünk össze, illetve egyedi a Borsóház által tervezett, fejlesztett és gyártatott eszközt használunk, melyek nélkül ez a fajta ellátás nem megvalósítható vagy legalább is nem megfelelően.
 
Céltudatos belsőképzésünknek köszönhetően kollégáink széles körben, minden szakterületen képesek ellátni a pácienseket. Minden szakterület ellátásához egyedi metodikát, módszert és képzést dolgoztunk ki a rehabilitációs programok hatékonyságának maximalizálása érdekében.
 
Mi történik nálunk pontosan?
 

Intézményünkben kortól függetlenül minden sérült és halmozottan sérült pácienst fogadunk. Az intézmény kezeléseiben azok a betegek részesülhetnek, akiknek előzetes szakorvosi vizsgálatuk és első alkalmas terápiás konzultációjuk megtörtént, teljes körűen tájékoztatva és felkészítve lettek a kezeléseken való aktív és megfelelő részvételre. Továbbá a tájékoztatót és terápiás javaslatot kézhez kapták és elfogadták.
 
A részvétel feltételei:
 
  • szakorvosi vizsgálat
  • első alkalmas terápiás konzultáció
  • a terápiás javaslat átvétele
  • a kezelési protokoll elfogadása és betartása